Revista “Temps de la Memòria” número 34

Vos feim arribar el número 34 de la nostra revista Temps de la Memòria.
Esperam que els continguts siguin del vostre interès.
Vos demanam que faceu la màxima difusió possible entre els vostres contactes. La podreu descarregar clicant damunt el següent enllaç:

Concentració per la Veritat, Justícia i Reparació

Com cada primer dissabte de mes, aquest proper dia 5 de setembre ens concentrarem a la Plaça Major de Palma , a les 12 hores,  per exigir Veritat, Justícia i Reparació .

Us hi esperam a totes i tots!

Portau les vostres fotos i consignes pels drets de les víctimes del feixisme em en pro de la lluita antifeixista.
Salut i Memòria!

Cartell Concentracions 20

23 JULIOL, ALARÓ: ECONOMIA COL.LECTIVA, D’EULÀLIA COMES

Companyes i companys, 

El proper 23 de juliol ,a les 19.30 ,al Teatre de Alaró projecció del documental”ECONOMIA COL-LECTIVA“.Ultima Revolució d´Europa”,de la documentalista Eulàlia Comes.
Fonamental per conèixer el procés autogestionari a Catalunya durant la guerra civil.
 
“Vàrem demostrar que sense explotadors deixaríem de ser explotats i que es podia viure en una societat organitzada com cal”
 
Adjunt tronareu el cartell per a la difusió 
 
Salut i Memòria 
economia productiva

Presentació “LAS DESTERRADAS HIJAS DE EVA”, a càrrec de la seva autora

El proper divendres,10 de juliol, a les 20 hores, a l’Ateneu Llibertari Estel Negre (Joan Alcover, 54, baixos, Palma), presentarem el llibre “Las desterradas hijas de Eva“, a càrrec de la seva autora, Consuelo García del Cid, i amb les intervencions de Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca, i Veronica Riutort, investigadora.
Organitzam: Ateneu Llibertari Estel Negre, Associació Memòria de Mallorca, CNT i UCXR.
Durant el franquisme i fins ben entrada la transició funcionaren a l’Estat espanyol els reformatoris religiosos on moltes dones patiren abusos, maltractaments físics, explotació laboral, humiliacions i, fins i tot, el robatori dels seus propis fills. Per primer cop, Consuelo García del Cod- escriptora, investigadora i directora del periòdic digitat “Tenemos la palabra”- destapa aquesta incòmoda veritat històrica en el seu llibre “Las desterradas hijas de Eva”.  


las desterradas hijas de eva

ACTE ENTREGA RESTES VÍCTIMES EXHUMADES A LES SEVES FAMÍLIES

Companyes i companys, divendres, 19 de juny, farem entrega de les restes de les tres víctimes del feixisme que, ara farà just un any, exhumarem al cementiri de Sant Joan: Jaume Gual, Joan Gual i Miquel Salom, les tres de Maria de la Salut. 

La convocatòria serà a la Plaça de l’Ajuntament de Maria, a les 19 hores, on arribarà un cotxe de l’Ajuntament de Sant Joan amb les restes de les tres víctimes. Des de allà ens dirigirem al cementiri de Maria on es celebrarà l’acte d’entrega, també podeu esperar al mateix cementiri, sobretot aquelles persones que tingueu dificultats per caminar, el trajecte el farem a peu i és d’aproximament 1 kilòmetre.
Serà una fita històrica on ningú hi ha de faltar, per primera vegada a Mallorca es farà entrega de les restes de tres víctimes assassinades pel feixisme a les seves families i al seu poble, hi haurà música i parlaments. Vos convidam a tots i a totes per acompanyar a les seves famílies en un dia tan emotiu.
Hem creat un esdeveniment al nostre Facebook, aquí teniu l’enllaç on hi trobareu més informació:
Organitza: Associació Memòria de Mallorca
Participen: Ajuntament de Maria de la Salut i Ajuntament de Sant Joan.
Vos esperam i pregam doneu la màxima difusió a l’acte.
Jaume, Joan i Miquel, sempre en el nostre record.
Jaume Gual, Joan Gual i Miquel Salom