En suport a les demandes dels treballadors i treballadores de l’Arxiu de Regne de Mallorca

Bon dia companyes i companys, vos informam que la concentració convocada pels treballadors i treballadores de l’Arxiu Regne de Mallorca, prevista per demà, dijous, 18 de desembre, a la que Memòria de Mallorca donava suport, ha quedat suspesa. Finalment els responsables han signat les demandes dels sindicats i funcionaris. Enhorabona!!.

Aquí teniu el comunicat que ens han fet arribar:

ARXIU DEL REGNE DE MALLORCA

Les seccions sindicals de l’STEI Intersindical i UGT, juntament amb els funcionaris de l’Arxiu del Regne de Mallorca (ARM), desconvocam la concentració de dia 18 de desembre a les 18.30 hores davant de l’Arxiu del Regne de Mallorca.

Els funcionaris hem arribat a uns acords amb la Direcció General d’Educació i Cultura que consisteixen en un augment substancial de la plantilla i dels recursos materials que permetrà una major dedicació a les tasques arxivístiques i mantenir al mateix temps l’atenció al públic amb garanties de servei i qualitat.

Volem fer palès el nostre agraïment a tots els que ens han manifestat els seu suport: associacions, entitats culturals, Assemblea de Docents, a investigadors i particulars i als mitjans de comunicació que n’han fet ressò.

Pels que tenguin previst assistir a l’acte d’inauguració us volem dir que ho farem vestits de negre, en senyal de dol per la situació de la cultura en general i en la nostra terra, en particular.

Palma, 16 de desembre de 2014.

Memòria de Mallorca dóna suport a les reivindicacions dels treballadors i treballadores de l’Arxiu Regne de Mallorca, un arxiu molt important per la investigació que conté importat documentació envers la Recuperació de la Memòria Històrica: 

 ARXIU DEL REGNE DE MALLORCA
Mallorca, 10 de desembre de 2014.Els sindicats STEI-I i UGT han convocat una CONCENTRACIÓ pel 18 de desembre a les 18:30h., dia de la inauguració, d’un edifici de 6.777’18 m2 per a 10 treballadors i el director del centre.

Demanam

- AUGMENT DE PLANTILLA. Som l’arxiu regional més mal dotat de tot l’Estat espanyol.

- PLANIFICACIÓ ARXIVÍSTICA. Som un magatzem de documents.

- MILLORA DE RECURSOS MATERIALS. No comptam amb eines òptimes per poder fer feina i arribar al ciutadà.

- RACIONALITZACIÓ DE L’HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC per una mitja de 223 usuaris anuals.

- ESTALVI DE LES DESPESES DE L’EDIFICI.

VINE DIA 18 A LES 18:30H., VESTIT DE NEGRE, A DONAR-NOS SUPORT…ES TORNA INAUGURAR UN ALTRE MACRO EDIFICI SENSE DOTACIÓ NI HUMANA NI MATERIAL.